Nepal

HELP DE SLACHTOFFERS VAN NEPAL!
Een nieuwe aardbeving met een kracht van 7.3 op de schaal van Richter heeft Nepal getroffen op dinsdag 12 mei. Het epicentrum ligt in het Sindupalchowk district. Pennings Metaalrecycling is enkele dagen geleden ook begonnen met het steunen van de getroffen slachtoffers in Nepal. Er staat op ons kantoor een busje waarin wij geld inzamelen voor de slachtoffers in Nepal.

In het gebied ten noordwesten van Kathmandu zijn sommige dorpen geheel weggevaagd. Wouter van Empelen, die namens hulporganisatie Artsen zonder Grenzen (AzG) in Nepal is, zag vanuit de helikopter dat in het gebied veertig tot vijftig dorpen grotendeels zijn vernietigd.
Donderdag 7 mei werd bekend dat rond de 256.000 huizen zijn verwoest. Nog eens 213.000 andere huizen zijn zwaar beschadigd.

Tientallen dorpen zijn geheel of bijna geheel vernietigd.

De beving heeft ook in buurlanden voor dodelijke slachtoffers, gewonden en schade gezorgd. In Nepal zelf is onder meer het dichtbevolkte gebied rond hoofdstad Kathmandu getroffen.  Duizenden inwoners van Kathmandu besloten op straat te slapen uit angst onder het puin te worden bedolven.

In Nepal is op dit moment een dringend tekort aan voedsel en hygiëne. 
Veel gewonden hebben wonden die door het vuil zijn gaan ontsteken. Verpleegkundigen en medici proberen de slachtoffers te bereiken om ze opnieuw te verbinden en om hen antibiotica te geven, maar veel gebieden zijn zeer moeilijk bereikbaar. Naast voedsel is onderdak nog altijd een probleem. Ook kunnen mensen voedsel nu vaak niet bereiden vanwege een tekort aan potten en pannen.

Elke donatie is welkom! U kunt rechtstreeks via ICFON steunen
* u kunt geld over maken op: NL57ABNA0491202490 t.n.v. ICFON, o.v.v “Aardbeving”, Delft

Voor nu alvast bedankt voor de gedane schenkingen “zowel klein als groot” voor NEPAL