maak kennis

Pennings Metaalrecycling heeft zijn basis in Uden. Van daaruit werkt het bedrijf aan uiteenlopende projecten in heel Nederland met een nadruk op het midden en zuiden van het land. Ook de opdrachtgevers zijn divers van aard maar hebben met Pennings Metaalrecycling de drang naar kwaliteit gemeen.

Pennings Metaalrecycling is een bedrijf, dat sinds enkele jaren een regionale groothandel in Ferro en Non Ferro metalen is. Wij hebben ons gespecialiseerd in het verwerken en recyclen van uw afvalmetaal, computerafval en kabels. We hebben een hoog kennisniveau ontwikkeld binnen ons vakgebied en kunnen daardoor een totaaloplossing voor de verwerking van uw metaal afval bieden.

Mogelijk kost het uw bedrijf vaak onnodig tijd, om naast de kernactiviteiten, zich bezig te houden met afvalstromen van metaal (Ferro en Non Ferro Metalen). Pennings Metaalrecycling biedt u totaalconcepten op maat in afvalverwerking en verzorgt de realisatie daarvan op een milieuvriendelijke manier.

Wij kiezen bewust voor een innovatieve manier van ondernemen. Door betrokken te zijn bij nieuwe ontwikkelingen in de branche zijn wij continu bezig met de duurzaamheid van ons bedrijf. Wij leveren verantwoorde en kwalitatief goede diensten die de levenssfeer van onze klanten veraangenamen en verbeteren. Gezonde arbeidsomstandigheden staan bij ons voorop. We maken maximaal gebruik van de te verwerken producten, opdat onnodige vermorsing van grondstoffen wordt voorkomen. Door continu aandacht te blijven geven aan alle vormen van energie- en materiaalgebruik bij het recyclen zal ons bedrijf het milieu minimaal belasten terwijl mede daardoor de winstgevendheid optimaal zal zijn, dit alles in een prettige werksfeer.

Pennings Metaalrecycling voldoet met de NIWO-certificering, lijst VIHB aan de strenge eisen die de overheid stelt aan het inzamelen, vervoeren en verhandelen van de bedrijfsafvalstoffen. Tevens werken wij samen met iso-9001 en iso-14001 gecertificeerde bedrijven, deze staan bekend om hun hoog milieurendement.

Om het ontstaan van afval te voorkomen, meer afval nuttig toe te passen en het storten van afvalstoffen te beperken is een efficiënte handhaving van de regels en bijsturing van beleid gewenst. Hiervoor heeft men echter inzicht nodig in de afvalstromen.

Pennings Metaalrecycling is sinds enige tijd een meldingsplichtig bedrijf. Met behulp van Eural-codes en afvalstroom nummers melden wij al het inkomend bedrijfs- en gevaarlijk afval bij het centraal geautomatiseerde meldsysteem AMICE van het Landelijk Meldpunt Afvalstoffen (LMA).

Waarvoor kunt u bij ons terecht:

U kunt uw metaalafval komen brengen, u kunt een afvalbak bestellen, een container laten plaatsen of u kunt uw metaalafval op laten halen welke wij op locatie laden met laadkraan. Bij al deze mogelijkheden wordt uw metaalafval exact per kg gewogen. Hiervoor betalen wij een marktconforme prijs die op die dag van toepassing is. Op locatie wordt alles met de mobiele weegschaal gewogen die in de laadkraan bevestigd is.

Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen via onze contact pagina
Bij vragen over ICT afval gaat u naar onze website www.pennings-itrecycling.nl